樓主: zerence

[資訊分享] 魔魔終於放監了

回覆 40# sinting7890

我試過切豬肉, 切左好耐都切唔到, 後嚟先發現調轉左把刀, 仲要整到隻手流血.{:4_102:}

所以怕切野, 沙律要切好多野喎, 而且我唔識落幾多同邊種醬, 係唔係成瓶放晒就OK?{:4_134:}
回復

回覆  sinting7890

我試過切豬肉, 切左好耐都切唔到, 後嚟先發現調轉左把刀, 仲要整到隻手流血. ...
小魔怪 發表於 2012-7-1 10:40

{:4_152:}魔魔竟然 將...將...將把刀調轉左尼切野....{:4_152:} 講到切水果整沙律...我完全想像唔到你隻手流血,只想像到大家要食D有魔魔血的沙律....{:4_176:} 好好..好恐怖呀!!!!{:4_183:} 睇尼我太高估你D能力.....你都係乖乖地咩都唔好亂搞啦,唔好再想整野食啦!!{:4_157:}
回復

回覆 42# sinting7890

來自水星的廚神,你未見識過?
    最厲害的地方係連廚房都燒咗去!
回復

來自水星的廚神,你未見識過?
    最厲害的地方係連廚房都燒咗去! ...
bonnie 發表於 2012-7-1 10:53

我未見識過啊....佢好恐怖啊!!D破壞力咁強,不虧為外星魔怪!我本尼仲想幫佢,依家都幫唔落,大家一定要同心協力阻止佢整野食,以免釀成慘劇!!!!{:4_203:}
回復

回覆 42# sinting7890

我外婆連飯都唔俾我煮, 因為我成日都唔記得禁制, 或者冚蓋{:4_207:}
回復

我外婆連飯都唔俾我煮, 因為我成日都唔記得禁制, 或者冚蓋 ...
小魔怪 發表於 2012-7-1 11:07

我見你成日中大獎,好多野都識,估唔到都有迷糊嘅一面,都有野係點搞都搞唔掂!哈哈~~{:4_140:}
大家一齊食飯,咩菜都煮好,就等魔魔拎D飯出尼....點知,打開飯煲一望仲係一灘水同D生米....原來魔魔冇禁制冇煮到...所以大家都冇飯食,又幾搞笑喎,真係冇遇過尼種情況!!!{:5_245:}
回復

回覆 45# 小魔怪

廚房係你的禁地!呢個係改變唔到的事實!
    無辦法!為大家着想!拜託!放棄入廚房吧!
回復

回覆 46# sinting7890

煮野係我死穴, 但我又鍾意食野, 否則外賣仔都唔使去上堂學煮野.
佢煮野好好味的
回復

回覆 47# bonnie

係外公屋企, 只要我行入廚房, 外婆就會好快咁趕我走.

連水都唔准我入去裝, 要叫工人.

我都唔明白點解自己煮野會咁差的, 諗極都唔明, 所以成日都想試一次, 整到可以食落肚唔會肚痛既野食出嚟.

但最慘連我兩隻狗都唔肯食我煮既野, 你話呀, 成咩世界呀{:4_167:}
回復

回覆 49# 小魔怪

你兩隻狗好野!咁叻!唔食你整的食物!
    你出名到連狗都怕咗你呀!
    {:4_169:}
回復